Scootmobiel uitleenpunt

Vrijdag 2 juni is het scootmobiel uitleenpunt tijdens het huis van de buurt in 't Zoetzand in gebruik genomen. Het uitleenpunt is een initiatief van de gemeente Buren om niet mobiele inwoners de mogelijkheid te bieden er eens op uit te trekken.
Mw I.hugens, van de gemeente Buren heeft met de eerste gebruiker, Mw. R van Soelen, een proefritje gemaakt en zo het uitleenpunt officieel in gebruik genomen.
Alle inwoners uit Beusichem en Zoelmond die slecht ter been zijn, hebben de mogelijkheid de scootmobiel voor 1 of 2 dagen gratis te lenen.
Het enige dat hiervoor nodig is, is een scootmobielpasje.
Dit pasje is gratis aan te vragen via een eerstelijns ergotherapeut van bijvoorbeeld Zorgcentra de Betuwe of bij een ergotherapeut van Ziekenhuis Rivierenland. Er wordt dan ook meteen een testrit afgenomen. Als dit allemaal in orde is ontvangt u het pasje en kunt u de scootmobiel gaan reserveren.
Voor alle inwoners van Beusichem en Zoelmond doet u dit bij Mw. J. van de Gun. Zij is op maandag t/m vrijdag te bereiken op nummer: 06-15 02 50 83.
U dient de scootmobiel zelf op te halen bij Dorpshuis 't Zoetzand of indien u dit niet zelf kunt, is er wellicht iemand van uw familie of kennissen die dit voor u kan doen. U dient altijd u legitimatie en het scootmobielpasje mee te nemen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mw. van de Gun of een van de bestuursleden van Dorpshuis 't Zoetzand.
Op www.Stib.nl kunt u meer informatie vinden over het aanvragen van de scootmobielpas. In het dorpshuis zijn ook folders te verkrijgen met alle informatie.