Kunnen wij op jouw stem rekenen?

Wij doen dit jaar mee met Rabo ClubSupport!

Bekijk hoe je ons kan steunen op www.rabobank.nl/clubsupport

En vergeet niet te stemmen van 4 tot 25 oktober 2021.

Ons doel is vervanging van de verlichting in de grote zaal.

De oude lampen zijn – met het oog op veiligheid en duurzaamheid –

aan vervanging toe.

Jij kunt ons helpen door te stemmen op ’t Zoetzand in Beusichem.

Word jij onze nieuwe penningmeester?

De Stichting Dorpshuizen Beusichem/Zoelmond zoekt met spoed iemand die de financiën wil beheren voor ’t Zoetzand.

Het is een functie waarbij kennis en ervaring van boekhouden en financiën vereist zijn. Als penningmeester maak je deel uit van het dagelijks bestuur. Je doet betalingen en maakt facturen. Je draagt zorg voor de kasgelden en je stelt de jaarrekening op. Dit alles gebeurt in samenwerking met de overige bestuursleden. En net als alle andere mensen die voor het Zoetzand werken doe je dit als vrijwilliger.

Heb je bovenstaande kwaliteiten en vind je het leuk om iets voor onze dorpsgemeenschap te betekenen neem dan contact op. Wil je eerst iets meer weten over de functie mail of bel ons dan gerust.

Voor info neem contact op met een van de bestuursleden of stuur een email.

Heb je geen boekhoudkundige kwaliteiten maar wil je wel vrijwilliger worden dan ben je ook van harte welkom.

Hoera we zijn er weer!

Na een lange periode mogen we eindelijk weer gasten ontvangen. En onze verenigingen en trouwe huurders kunnen weer terecht voor de wekelijkse ontmoeting.

Natuurlijk houden we nog steeds rekening met de basisregels:

  • Was of ontsmet regelmatig je handen.
  • Kijk naar elkaar om en geef elkaar de ruimte.
  • Klachten? Blijf thuis en laat je testen.

Om gebruik te mogen maken van onze horeca is een corona check verplicht.

Uitreiking cheque COOP

Wat een geweldig eindbedrag ( € 909,10) staat er op de cheque die we vanmiddag uitgereikt kregen door de Coop!
Daar wij zijn super blij mee.
Dank aan de Coop en  aan allen die meegedaan hebben aan deze statiegeldactie voor een elektrische schuifdeur in ons dorpshuis.
Bestuur Dorpshuis ,t Zoetzand. 

Gift aan de voedselbank

Gift aan de voedselbank
Wegens sluiting van ’t Zoetzand zou er een grote voorraad frisdrank en chips onverkoopbaar worden. De uiterste verkoopdatum van deze produkten lag nl. rond half juni. Dat betekent dan dat we, als we in september weer open mogen,  alles weg zouden moeten gooien. Maar …. weggooien is zonde!
Dus om dat te voorkomen hebben we besloten om de hele voorraad te schenken aan de voedselbank. 
We zijn er van overtuigd hiermee een goede bestemming te hebben gevonden, want alles werd vanmorgen door vertegenwoordigers van de voedselbank opgehaald en in dank aanvaard.

AED apparaat

AED apparaat

Het bestuur van het dorpshuis heeft besloten om een AED apparaat aan te schaffen. Het aantal bezoekers blijft toenemen en ook voor onze bezoekers geldt: elke minuut telt. Het bestuur wil daar haar verantwoordelijkheid voor nemen.

Dus vanaf heden is het AED apparaat beschikbaar voor iedereen!
Als er personen zijn die graag een korte cursus willen volgen, over de werking en hoe het apparaat te gebruiken, dan kunnen zij zich wenden tot de EHBO vereniging Beusichem.
Als er iemand in het gebouw aanwezig is kan het apparaat gebruikt worden. Het apparaat hangt in de gang, op de muur recht tegenover de hoofdingang.

Kinderboeken zwerfkast

Er staan nieuwe boeken in de  Kinderboeken zwerfkast. 
Zeker de moeite waard om een leuk boek uit te zoeken, te lezen en dan te laten zwerven.Kijk voor openingstijden van het dorpshuis op de site AGENDA 

scootmobiel uitleenpunt

scootmobiel uitleenpunt

Alle inwoners uit Beusichem en Zoelmond die slecht ter been zijn, hebben de mogelijkheid om voor 1 of 2 dagen gratis een scootmobiel  te lenen.
Het enige dat hiervoor nodig is, is een scootmobielpasje.
Dit pasje is gratis aan te vragen via een eerstelijns ergotherapeut van bijvoorbeeld Zorgcentra de Betuwe of bij een ergotherapeut van Ziekenhuis Rivierenland. Er wordt dan ook meteen een testrit afgenomen. Als dit allemaal in orde is ontvangt u het pasje en kunt u de scootmobiel gaan reserveren.
Voor alle inwoners van Beusichem en Zoelmond doet u dit bij Mw. J. van de Gun. Zij is op maandag t/m vrijdag te bereiken op nummer: 06-15 02 50 83.
U dient de scootmobiel zelf op te halen bij Dorpshuis ’t Zoetzand of indien u dit niet zelf kunt, is er wellicht iemand van uw familie of kennissen die dit voor u kan doen. U dient altijd u legitimatiebewijs en het scootmobielpasje mee te nemen.

Vrijwilligers gevraagd

Vrijwilligers gevraagd

t Zoetzand werkt sinds juli 2013 met vrijwilligers. We hebben een mooi aantal bij elkaar, maar dit is niet voldoende om alle taken en activiteiten voor het komend seizoen rond te krijgen.

We zoeken nog vrijwilligers die willen helpen bij allerlei activiteiten zoals vergaderingen, bijeenkomsten maar ook voor concerten en feestavonden.

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het klaarzetten van de zaal en het verzorgen van drinken en eten (zowel achter de bar als ook bediening aan tafel).

Daarnaast zijn we ook nog op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij de schoonmaak werkzaamheden.
De huidige vrijwilligers zijn nu 2 tot 3 x per maand een dagdeel aanwezig en dat willen we proberen terug brengen naar 1x per maand een dagdeel.

Dus wil jij een steentje bijdragen of wil je meer informatie, neem dan contact op met een van de bestuursleden
of stuur een mail naar secretariaatzoetzand@gmail.com.