Gift aan de voedselbank

06-05-2020

Wegens sluiting van 't Zoetzand zou er een grote voorraad frisdrank en chips onverkoopbaar worden. De uiterste verkoopdatum van deze produkten lag nl. rond half juni. Dat betekent dan dat we, als we in september weer open mogen,  alles weg zouden moeten gooien. Maar .... weggooien is zonde!
Dus om dat te voorkomen hebben we besloten om de hele voorraad te schenken aan de voedselbank. 
We zijn er van overtuigd hiermee een goede bestemming te hebben gevonden, want alles werd vanmorgen door vertegenwoordigers van de voedselbank opgehaald en in dank aanvaard.

Bestuur Dorpshuis 't Zoetzand


Zomerstop

29-04-2020

Naar aanleiding van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus heeft het bestuur van ’t Zoetzand besloten om per direct de zomerstop in te laten gaan.
We hebben hiertoe besloten, omdat ook ná 20 mei nog diverse maatregelen en richtlijnen van kracht zullen zijn.
Hoewel we dit besluit heel vervelend vinden, hebben we er toch voor gekozen. Voor ons is namelijk het allerbelangrijkste dat iedereen gezond blijft.

Wij hopen 7 september weer open te kunnen gaan, uiteraard met inachtneming van alle dan geldende richtlijnen van het RIVM.
De anderhalve meter afstand zal dan zeker nog gelden. Dat maakt het voor de verenigingen belangrijk om alvast te bedenken hoe ze eventueel veilig kunnen en willen opstarten. 

Het bestuur van ’t Zoetzand wenst jullie een veilige zomer, blijf gezond en we hopen elkaar weer te zien in september.

Bestuur Dorpshuis 't Zoetzand


Maatregelen Corona Virus

15-03-2020

Naar aanleiding van het besluit van de Rijksoverheid zijn alle activiteiten in Dorpshuis 't Zoetzand stilgelegd en blijft het dorpshuis voorlopig gesloten.
Wij volgen uiteraard de landelijke richtlijnen van de overheid ten behoeve van de volksgezondheid.

Graag bedanken wij iedereen voor het begrip en de medewerking en verwelkomen we jullie na deze periode van sluiting weer in ons dorpshuis.
Bij nieuwe ontwikkelingen brengen we iedereen hiervan natuurlijk zo snel mogelijk op de hoogte.

Bestuur Dorpshuis 't Zoetzand.
 

Karmac Bibliotheek: Beusichem


Dit servicepunt is een aanvulling op de vrijwilligersbibliotheek van Dorpshuis ’t Zoetzand.  Als u lid wordt van Karmac Bibliotheek kunt u boeken lenen uit onze collectie van meer dan 125.000 boeken. Op het servicepunt staat geen vaste collectie van Karmac Bibliotheek. U kunt boeken die u wilt lezen gratis reserveren via de catalogus (via www.karmacbibliotheek.nl), waarna Karmac Bibliotheek ervoor zorgt dat ze naar het servicepunt komen. U krijgt per e-mail bericht als het boek klaarstaat. U mag de boeken 3 weken lenen en dan weer terugbrengen naar het servicepunt. Karmac haalt het daar weer op.
Wij hopen dat u en de andere inwoners van Beusichem e.o. deze service op prijs stellen!

Lidmaatschapsinformatie.

Om bij ons boeken te mogen lenen moet u eerst lid worden van Karmac Bibliotheek. Inschrijfformulieren liggen in een postbak of in de kast bij het bureau op het servicepunt. U kunt ook het inschrijfformulier op onze website invullen (www.karmacbibliotheek.nl). Na inschrijving ontvangt u uw pas per post. U kunt zich ook inschrijven bij onze medewerker, dan krijgt u de pas meteen mee. Dat kan tijdens bemande uren (zie hiervoor de openingstijden op onze website). Heeft u vragen over onze dienstverlening dan kunt u ook een e-mail sturen naar kbs@karmac.nl.
Het inschrijfgeld bedraagt voor alle leden éénmalig € 3,50. Hiervoor wordt een factuur aangemaakt of u kunt dit contant betalen tijdens de bemande uren. Voor jeugd (tot 18 jaar) is het lidmaatschap gratis. Volwassenen betalen € 35,00 per jaar (met machtiging automatische incasso € 32,50).

Handleiding

Een handleiding voor gebruik van de computer voor het plaatsen van een reservering vindt u in de map die op het bureau bij het servicepunt ligt.

Lenen

Als u lid bent van onze bibliotheek mag u gelijktijdig maximaal 12 boeken lenen. De leentermijn bedraagt 3 weken. Die kunt u gratis via onze website 2 keer met 3 weken verlengen.

Reserveren

·      Zoek in de catalogus het boek op dat u wilt reserveren
·      Klik op de titel
·      U krijgt een overzicht in welke vestiging deze titel in de collectie zit
·      Klik op de grijze knop ‘Reserveer’ en volg de aanwijzingen op het scherm
·      Kies als afhaallocatie ‘Beusichem’
·      Vergeet niet uit te loggen!
·      U ontvangt per e-mail bericht als het boek voor u klaarstaat.

Voor het reserveren kunt u gebruik maken van de computer op het servicepunt of van uw eigen computer. Ga daarvoor naar onze catalogus via www.karmacbibliotheek.nl. Anders dan bij onze ‘gewone’ bibliotheken is reserveren via het servicepunt gratis.

Openingstijden Servicepunt.
Het servicepunt is open conform de openingstijden van het dorpshuis.


Er is een medewerker aanwezig op de volgende dag en tijd:
Vrijdag: 13.30 - 14.30 uurScootmobiel uitleenpunt


Alle inwoners uit Beusichem en Zoelmond die slecht ter been zijn, hebben de mogelijkheid om voor 1 of 2 dagen gratis een scootmobiel  te lenen.
Het enige dat hiervoor nodig is, is een scootmobielpasje.
Dit pasje is gratis aan te vragen via een eerstelijns ergotherapeut van bijvoorbeeld Zorgcentra de Betuwe of bij een ergotherapeut van Ziekenhuis Rivierenland. Er wordt dan ook meteen een testrit afgenomen. Als dit allemaal in orde is ontvangt u het pasje en kunt u de scootmobiel gaan reserveren.
Voor alle inwoners van Beusichem en Zoelmond doet u dit bij Mw. J. van de Gun. Zij is op maandag t/m vrijdag te bereiken op nummer: 06-15 02 50 83.
U dient de scootmobiel zelf op te halen bij Dorpshuis 't Zoetzand of indien u dit niet zelf kunt, is er wellicht iemand van uw familie of kennissen die dit voor u kan doen. U dient altijd u legitimatiebewijs en het scootmobielpasje mee te nemen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mw. van de Gun of een van de bestuursleden van Dorpshuis 't Zoetzand.
Op www.Stib.nl kunt u meer informatie vinden over het aanvragen van de scootmobielpas. In het dorpshuis zijn ook folders te verkrijgen met alle informatie.